XX konferencija polaznika srednjoškolskih programa IS Petnica „Korak u nauku“

Jubilarna dvadeseta Konferencija polaznika programa za srednjoškolce IS Petnica „Korak u nauku“ se održava od 16. do 18. decembra 2021. godine. Na njoj će biti predstavljeno 44 rada iz oblasti društveno-humanističkih, prirodnih i matematičko-tehničkih nauka koje su realizovali polaznici 11 petničkih programa tokom 2021. godine. U okviru specijalne sesije, polaznici programa dizajna će predstaviti svoja 4 projekta kojim su se bavili na svojim ovogodišnjim seminarima.

Usled nepovoljne epidemiološke situacije, prinuđeni smo da i ove godine Konferenciju preselimo iz IS Petnica u domove polaznika, ali smo, bez obzira na to, sigurni da nas očekuju tri veoma uzbudljiva dana tokom kojih ćemo imati priliku da se virtuelno družimo i  naučimo mnogo toga zanimljivog o problemima i temama koje su polaznici ove godine obrađivali.

Po tradiciji, i ove godine smo samo za učesnike pripremili pretpremijernu aktivnost – probne sesije, kroz koje će imati priliku da se pripreme za javni nastup i prevaziđu tremu, ali i da dodatno uvežbavaju precizno izražavanje i jasno komuniciranje rezultata koje će predstavljati, kritičko sagledavanje, argumentovano diskutovanje i logičko zaljučivanje – veštine na kojima su vredno radili sa svojim rukovodiocima i saradnicima tokom ciklusa seminara.

Dobrodošli na XX konferenciju polaznika
Istraživačke stanice Petnica
„Korak u nauku”!

Program konferencije dostupan je ovde.

Apstrakti radova i posteri dostupni su ovde.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux