XVIII konferencija polaznika srednjoškolskih programa IS Petnica „Korak u nauku“

Osamnaesta konferencija „Korak u nauku“ se održava u IS Petnica u periodu od 28. novembra do 1. decembra 2019. godine.

Pored polaznika seminara za srednjoškolce koje organizuje IS Petnica učesnici su i polaznici našeg međunarodnog seminara Petnica International, kao i polaznici programa Summer School of Science, koju organizuje Društvo za edukaciju van okvira iz Požege i polaznici Znanstveno edukacijskog centra Višnjan, koji su naši gosti iz Hrvatske dugi niz godina.

Na Konferenciji će biti predstavljeno ukupno 93 rada iz oblasti društveno-humanističkih, prirodnih i matemetičko-tehničkih nauka. Polaznici su se kroz svoja istraživanja bavili temama koje su od velikog lokalnog značaja, ali i globalno bitnim i aktuelnom problemima. U okviru specijalne sesije i izložbe koja je prati, polaznici programa dizajna će predstaviti proizvode nastale tokom njihovog rada na istraživanju načina za recikliranje ambalaže napravljene od različitih materijala.

Kako tradicija petničke konferencije „Korak u nauku“ nalaže, prvi dan će biti posvećen tome da polaznici uvežbavaju veštinu preciznog i jasnog diskutovanja dobijenih rezultata i logičkog zaključivanja, kao i da unaprede svoj javni nastup i pripreme se za izlaganja. Prvi dan se završava interaktivnim predavanjem, čiji je cilj da kod polaznika unapredi veštine pisanja i olakša sledeći zadatak koji ih očekuje, a to je priprema radova za zbornik „Petničke sveske“.

Nakon svečanog otvaranja u petak, 29.11.2019. godine nižu se sesije polazničkih izlaganja, a između njih, očekuje nas i po neko predavanje posvećeno proširivanju pristupa i ukazivanju na drugačije, netipične puteve razvoja karijere u nauci, koje možda nekome od njih bude inspiracija i okidač da na sličan način usmere svoju buduću karijeru.

Konferencija se završava u nedelju 1. 12. 2019. godine, nakon čega učesnike očekuje intenzivan rad na pripremi radova za zbornik „Petničke sveske“.

Dobrodošli na XVIII konferenciju
„Korak u nauku“! 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux