Konferencija 2020

Konferencija polaznika srednjoškolskih programa Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku"

Devetnaesta konferencija „Korak u nauku“ se održava online na Zoom platformi u periodu od 7. do 12. decembra 2020. godine.

Na Konferenciji će biti predstavljeno ukupno 68 rada iz oblasti društveno-humanističkih, prirodnih i matemetičko-tehničkih nauka. Polaznici su se kroz svoja istraživanja bavili temama koje su od velikog lokalnog značaja, ali i globalno bitnim i aktuelnom problemima. U okviru specijalne sesije i online izložbe koja je prati, polaznici programa dizajna će predstaviti proizvode nastale tokom njihovog rada na istraživanju načina za recikliranje ambalaže napravljene od različitih materijala.

Kako tradicija petničke konferencije „Korak u nauku“ nalaže, čak i u izmenjenim okolnostima, pre samog početka Konferencije, jedan dan će biti posvećen tome da polaznici uvežbavaju veštinu preciznog i jasnog diskutovanja dobijenih rezultata i logičkog zaključivanja, kao i da unaprede svoj javni nastup i pripreme se za izlaganja.

Nakon svečanog otvaranja u ponedeljak, 7. 12. 2020. godine sa početkom u 12:00h nižu se sesije polazničkih izlaganja, svakoga dana po dve, jedna u 12:00h, druga u 18:00h.

Tako Konferencija traje do subote, kada će polaznici imati priliku da kroz predavanje čiji je cilj da kod polaznika unapredi veštine pisanja i olakša sledeći zadatak koji ih očekuje, osveste i otpočnu rad na pripremi svojih radova za zbornik „Petničke sveske“

Svečano zatvaranje konferencije je u subotu 12. 12. 2020. godine, nakon čega učesnike očekuje intenzivan rad na pripremi radova za zbornik „Petničke sveske“.

Dobrodošli na XIX konferenciju
„Korak u nauku“! 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux