XIX konferencija polaznika srednjoškolskih programa IS Petnica „Korak u nauku“

Devetnaesta konferencija „Korak u nauku“ održana je online na Zoom platformi u periodu od 7. do 12. decembra 2020. godine.

Na Konferenciji je predstavljeno ukupno 68 radova iz oblasti društveno-humanističkih, prirodnih i matemetičko-tehničkih nauka. Polaznici su se kroz svoja istraživanja bavili temama koje su od velikog lokalnog značaja, ali i globalno bitnim i aktuelnom problemima. U okviru specijalne sesije i online izložbe koja ju je pratila, polaznici programa dizajna su predstavili proizvode nastale tokom njihovog rada na istraživanju načina za recikliranje ambalaže napravljene od različitih materijala.

Kako tradicija petničke konferencije „Korak u nauku“ nalaže, čak i u izmenjenim okolnostima, pre samog početka Konferencije, jedan dan je bio posvećen tome da polaznici uvežbavaju veštinu preciznog i jasnog diskutovanja dobijenih rezultata i logičkog zaključivanja, kao i da unaprede svoj javni nastup i pripreme se za izlaganja.

Nakon svečanog otvaranja u ponedeljak, 7. 12. 2020. godine sa početkom u 12:00h nizale su se sesije polazničkih izlaganja, svakoga dana po dve, jedna u 12:00h, druga u 18:00h.

Tako je Konferencija trajala do subote, kada su polaznici imali priliku da kroz predavanje čiji je cilj da kod polaznika unapredi veštine pisanja i olakša sledeći zadatak koji ih očekuje, osveste i otpočnu rad na pripremi svojih radova za zbornik „Petničke sveske“

Svečano zatvaranje konferencije je održano u subotu 12. 12. 2020. godine, nakon čega su učesnici otpočeli intenzivan rad na pripremi radova za zbornik „Petničke sveske“.

Apstrakte radova možete pogledati ovde.

Program konferencije možete pogledati ovde.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux